Historie

Mandoline vereniging “Sorriënto” werd opgericht op 1 maart 1978 en heeft haar thuisbasis in Simpelveld

Het is indertijd begonnen in de huiskamer van een aantal van onze leden, die regelmatig bijeen kwamen om voor hun plezier samen muziek te maken.
Met een groeiend aantal deelnemers werd de woonkamer echter al gauw te klein. Daarom werd een andere locatie gezocht en werd Sorriënto opgericht.

De naam "Sorriënto" is gebaseerd op het plaatsje Sorrento, gelegen aan de Baai van Napels in Italië. Deze naam werd niet alleen gekozen omdat hij mooi klinkt, maar ook omdat Italië vaak verbonden wordt met mandolinemuziek. De plaats Sorrento is in de muziek bekend van het wereldberoemde Napolitaanse lied 'Torna a Surriento' ('Kom terug naar Sorrento') van de broers Ernesto en Giambattista de Curtis, een lied dat Sorriënto ook vaker ten gehore heeft gebracht.

Op 16 april 1988 nam Sorriënto o.l.v. dirigent Leo Gibbels voor het eerst deel aan het Nederlands Bonds concours voor Mandoline orkesten. Sorriënto won de eerste prijs met een totaal van 308 punten en promoveerde naar de Eerste Divisie. Op 8 april 1989 nam Sorriënto voor de tweede keer deel aan het Nederlands Bonds Concours en won wederom de eerste prijs met 282 punten en een promotie naar de Divisie Uitmuntendheid.

Samen met Leo Gibbels heeft Sorriënto Concertreizen ondernomen naar Seedorf, Duitsland en Malgrat de Mar, Spanje.

In januari 1995 is wijlen Leo Gibbels met pensioen gegaan en werd de dirigeerstok overgedragen aan Miriam Wouters-Martens. 

Op 18 oktober 2003 werd er ter gelegeheid van het 25-jarig jubileum een groots Proms concert georganiseerd. Op 24 november 2007 werd er weer een groots opgezet concert georganiseerd onder het motto: "Highlights uit Film en Musical" . Dit ook ter gelegenheid van het 12.5 jaar dirigentschap van Miriam Wouters bij onze vereniging.

De mandoline vereniging staat vanaf januari 2008 onder leiding van Roman Krejčí. In december 2011 heeft Sorriënto samen met gemengd koor 'Zingend door het leven' uit Eys een kerst-cd genaamd 'Kerstklanken' uitgebracht.